Sadad – satul martirilor. Lacrimi din 2013

Deşi trăim într-o societate în care dreptul la viaţă şi la practicarea unei religii sunt universal recunoscute pe plan mondial, faptele petrecute într-un sat din Siria ne demonstrează contrariul. Evenimentele din Sadad, una dintre cele mai vechi aşezări ale Siriei creştine de odinioară, pomenită chiar şi în Sfânta Scriptură (Numeri 34,8; Ezechiel 47,15), sunt mărturia că a fi creştin, astăzi, poate fi pasul făcut pe cărarea morţii.

Cotidianul creştin Christian Post, dar şi canalul media Pravoslavie.ru descriau situaţia tragică a acestui loc. În acea perioadă au fost descoperite două gropi comune, având în ele 30 de trupuri de copii, bărbaţi şi femei. Oameni ucişi de către jihadiştii extremişti, în zilele de 26-28 octombrie 201

Pe contul unei cunoscute reţele sociale, aparţinând jurnalistului creştin siro-iacobit Raymond Ybrahim, se prezentau, zilele trecute, noi înfricoşătoare descoperiri din satul Sadad. Pe 23 noiembrie, la o lună de la eliberarea zonei de către forţele guvernamentale, a fost găsită o fântână din deşert – devenită mormânt pentru o întreagă familie creştină. Şase persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 90 de ani, au fost aruncate în fântâna pustie, de la limita deşertică a satului.

De parcă această crimă împotriva umanităţii nu ar fi fost de ajuns, autorii s-au şi filmat în timpul sângeroasei fapte. Apoi, au postat pe un canal media „realizarea” lor. Filmul, cu subtitrare în limba engleză, este o manifestare a victoriei. Pe fundal se aude strigătul Islamului: Allahu Akbar (mulţumesc lui Allah, ori Allah este mare).

Faptele acestea ne îngrozesc. Ele nu sunt desprinse, parcă, din lumea noastră – o lume în care încep deja să se aprindă luminile de Crăciun. Am vrea să credem că sunt relatări dintr-o lume paralelă, în care conştiinţa umană nu are substanţă.

Şi, totuşi, ce au în comun cele două lumi? Încercaţi doar să căutaţi pe site-urile celor de la New York Times sau CNN / BBC / RTF cuvântul „Sadad”! Veţi găsi informaţii turistice, despre frumuseţea cailor arabi crescuţi în această zonă a Siriei şi despre multe altele. Nimic despre sângeroasele crime împotriva creştinilor, nimic despre gropi comune şi fântâni devenite morminte. Cu toate acestea, Sadad este un sat din lumea noastră, nu dintr-un film american sau dintr-o revistă de benzi desenate.

Sadad este satul martirilor lui Hristos Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s