100 de gropi comune în Irak. Gropi pentru creștini

În plină săptămână a Teofaniei a anului 2018, Episcopia Caldeeană de Bagdad şi Mosul a prezentat un raport, după sângeroasele conflicte din Irak – care au avut drept ţintă comunitatea creştină din această ţară. Potrivit documentului, patru sate locuite de creştinii ortodocşi şi şapte locuite de creştinii caldeeni au rămas pustii în prima parte a anului 2016. Satele din Câmpia Ninive, în care populația creștină a trebuit să fugă din faţa terorii islamice jihadiste, au rămas goale. În urma lor… ruine, lacrimi şi groază. Groază pentru noi, cei care ne bucurăm de libertatea credinţei şi a faptei. Pe locurile în care altădată erau biserici creştine au fost găsite gropi comune.

Oficialii ONU au anunţat că doar în acele locuri s-au descoperit zeci de cadavre. „Peste 100 de gropi comune au fost găsite până în acest stadiu, în mai multe zone din Irak”, a anunţat emisarul special al ONU pentru Irak, Jan Kubis, citat de AFP. Acesta a adăugat că „probele crimelor odioase” comise de gruparea jihadistă s-au adunat în acele zone, pe măsură ce teritoriile care au fost dominate de Statul Islamic au fost recucerite.

Irakul se confruntă cu o criză umanitară din ce în ce mai gravă. Pentru zece milioane de oameni, adică o treime din populaţia ţării, este nevoie urgentă de asistenţă. În plus, oficialul ONU a mai transmis că încă două milioane de persoane ar putea fi evacuate până la sfârşitul lui 2016, tot din cauza luptelor duse cu militanţii jihadişti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s