110 pentru Hristos. 110 de eleve creștine răpite în Nigeria

E frumoasă și are ochii negri. E școlăriță și plină de viață. Este tot ceea ce noi, părinții, avem mai de preț, după Dumnezeu. Câți dintre noi, nu ne regăsim în această descriere, culoarea ochilor diferind, de la odor la odor?

Pentru că lumina ochilor, ne sunt copii. Doar așa putem înțelege drama unei știri, ignorată în mediile europene – 110 de școlărițe nigeriene creștine au fost răpite de către islamiști în luna februarie a anului 2018. Cum am reacționa noi, dacă pruncul nostru pe care îl așteptăm la prânz cu ciorbița caldă, nu ar mai fi de găsit și suntem sunați de la poliție, ca a fost răpit? Răpit pentru credința în care îl creștem…

De cel puțin șapte ani, atenția publicului este îndreptată spre pătimirea Bisericii lui Dumnezeu din Siria și Irak, la dramele și pericolele ascunse în spatele acestui nou fenomen social. Dacă urechile ne-au fost „bătătorite” cu aceste informații, mai sunt pe planetă și alte probleme, trecute cu vedere de presa mondială.

Aflați într-o ţară central africană, la mii de kilometri de patria islamului jihadist, în Nigeria, creştinii se confruntă cu aceeaşi situaţie ca și fraţii din Siria şi Irak. Măcinată de lipsa apei, a hranei şi a medicamentelor, comunitatea creştină din Nigeria este ţinta atacurilor unei formaţiuni militare autointitulate Boko Haram. În anul 2013, grupul terorist a distrus mai multe biserici, a răpit 200 de eleve creştine pe care le-a convertit cu forţa la islam şi a ucis mai mulţi creştini. Deşi se părea că în anul 2014 Boko Haram a încetat cu acţiunile violente, sfârşitul lunii august 2015 a adus cu sine incendierea a patru biserici din nordul creştin al ţării, aşa cum raportează Al Jazzera.com.

Human Rights Watch a anunțat, într-un raport oficial, că doar în lunile iulie şi august ale anului 2015, Boko Haram a ucis 2.053 de civili, în 95 de atacuri – adevărate crime împotriva umanității.

Anul 2016 aduce alte vești triste din inima Africii creștine. Raportul publicat de Open Doors, o organizație de caritate care monitorizează violența motivată religios, arată că au existat 4.028 de asasinate și 198 de atacuri de biserici. Doar în trei luni!

110 pentru Hristos

Drama creștinilor nigerieni continuă. Zi de zi. Doar că, suferința lor este la alt capăt de lume. În luna februarie a anului 2018, 110 fetițe creștine, eleve ale unei școli confesionale din nord-estul Nigeriei, au fost ținta grupării Boko Haram, până la această oră neștiindu-se nimic de soarta vieții lor.

Așa cum a informat, Lai Mohammed, ministrul Securității Statului din Nigeria: Guvernul va rămâne concentrat și hotărât în ​​lupta împotriva insurgenței pentru a salva elevele. Dacă va fi nevoie vor fi implicate chiar și forțele aeriene.

Președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari, a declarat vineri că răpirea fetelor a fost un dezastru national.

Domnul Iisus Hristos, copilul din ieslea Betheleemului, să aibă milă de surorile Sale din Nigeria!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s