răstignitul din Mosul – o icoana a Crăciunului anului 2016

Tic, Tac, Tic, Tac, timpul se scurge, spre bucurie. Şi mai sunt atâtea de făcut…pentru că ne dorim ca toate să fie „perfecte” pentru marea noapte a Naşterii Domnului Iisus Hristos. Cumpărături, trafic, cadouri, tradiționalele mesaje de Crăciun, bucate alese. Şi totuşi nu cred că ne încadrăm cu toate până spre seară. Dacă am găsi, „am cumpăra timp”…

Să te opreşti? Imposibil…

Şi totuşi eu m-am oprit din alergarea ajunului. Aşa, deodată…Stau într-o parcare cu o icoană în mâini, una primită on line…Pentru mine, adevărata icoana a Crăciunului din anul mântuirii 2016.

Cadou de Crăciun la Mosul

Ieri seară, în suburbia Mosului, în Irak, a fost răstignit un creştin…

Pentru noi, creștinii lumii libere, Crucea a devenit un simbol. Pentru ei, creștinii din ţările arabe, Crucea este o certitudine.

Icoana pătimirii Mântuitorului Iisus Hristos care, nevinovat fiind, a fost răstignit pentru a împăca omenirea cu Dumnezeu, trezește în mintea fiecăruia dintre noi imagini sfâșietoare. Sus, pe lemnul Crucii, cu piroane bătute în mâini și picioare, purtând pe cap cununa de spini, Hristos a devenit modelul pentru fiecare creștin – prin suferință, spre Înviere.

Răstignirea revine în prim plan – creștinii din Orient sunt întinși pe lemne așezate în forma Crucii, cu scopul de a fi batjocoriți. Televiziunea Al Jazeera, dar și Libia Herald prezintă de Ajun, o imagine ce mă face să mă pipăi…Visez, oare?

„Vom crucifică pe câinele lui Iisus Hristos”

Din puținele informații existente, se pare  că luptătorii Statului Islamic au crucificat un bărbat creştin chaldeean, trupul său râmând în piața centrală timp de cinci ore. După lăsarea serii, bătrânii comunității creștine au coborât trupul și l-au îngropat în liniște, ca să nu fie provocate și alte incidente.

În dimineața asta, pentru câteva momente, pe reţelele de socializare, a fost făcut public şi filmul răstignirii…

Un mascat ISIS militant citește acuzațiile: „Vom crucifică pe câinele lui Iisus Hristos”

A fost bătut cu nuiele și cu bastoane. I s-au rupt hainele. L-au scuipat. L-au lovit și l-au înjunghiat. Apoi l-au urcat pe Cruce…

Tic, Tac, Tic, Tac, timpul trece şi mai sunt atâtea de făcut…le dorim pe toate perfecte de Naşterea lui Hristos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s