Doi români răniţi astăzi la Westminster au nevoie de rugăciunile noastre

Viață și moarte. Rugăciune și implicare. Oameni alături de oameni! Este paradoxal, dar moartea unește, de multe ori, mai mult decât viața. De ce? Pentru că nu ne prețuim viața îndeajuns, nu o mai vedem ca dar al lui Dumnezeu, ca participare la viața Sfintei Treimi. Dar, când moartea își ia tributul, deodată viața devine prețioasă, devine… Viață!

Nu îmi vedeam astăzi capul de treburile ciocoieşti de la birou, când FB-ul mă întreabă dacă sunt bine. Recunosc, nu prea mă descurc cu administrarea contului şi apăs şi eu pe acolo butoanele… „Ce l-o fi apucat să mă întrebe dacă sunt în siguranţă, la Londra? Prea multe ştie despre mine, pe unde hălăduiesc şi cu ce nimicuri îmi umplu viaţa”, zic…

Apoi am văzut grozăvia!

Câți dintre noi nu trecem pe lângă moarte clipă de clipă? Conștientizăm noi cât este de mare darul lui Dumnezeu de a mai prinde o clipă, aici, în anticamera Împărăției lui Dumnezeu. Mai profund, câţi dintre noi suntem pregătiți să dăm ochii cu Doamne Doamne aşa, pe nepusă masă?

Suferința şi moartea te şi ne scot din amorțeală. Egoist spui „puteam să fiu eu acolo” Dar te-a şi m-a păsuit şi de această dată.

Te simţi norocos? Atunci hai în seara acesta la rugăciune pentru cei doi fraţi români ce se luptă acum cu moartea…

Doi români ce au nevoie de rugăciunile noastre 

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că din informaţiile obţinute de la autorităţile britanice, au fost identificate două persoane de cetăţenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale.

Atât ştim. Atât putem face. O candelă aprinsă şi o rugăciune. Solidaritate prin rugăciune. Ca neam!

Nu este al nostru să întrebăm pe Dumnezeu de cei ei… Dar, este al nostru să ne rugăm, să îngenunchem, să fim alături de cei care nu își pot opri lacrimile în aceste clipe. Nimic nu ne oprește să aprindem candela și pentru victimele de la Westminster. Să ne întâlnim în acestă seară la rugăciune!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s