Creștini eliberaţi în Siria – „Am pășit în iad. Acum simțim că am înviat, așa cum a înviat Hristos!”

Citeam cu toții, în luna august a anului 2015, cum un întreg sat creștin din Irak a fost șters, la propriu, de pe fața pământului. Au fost răpite zeci de familii, așa cum anunța instituția de observare a respectării drepturilor fundamentale, Open Doors, citată apoi de Reuters.

Cel puțin 230 de persoane au fost răpite, unele dintre ele fiind capturate din biserica satului în care se refugiaseră. Timp de aproape doi ani nu s-a știut nimic de soarta creștinilor din satul irakian situat pe râul Khabur.

Al Jazeera scria în acestă dimineață de mai 2017, pe prima pagină, cu litere de bucurie – 25 dintre creștinii răpiți în luna august 2015 au fost eliberați. Acțiunea a fost  finalizată prin implicarea în negocieri a organismelor internaționale de protecție a drepturilor omului.

Eliberați în timpul nopții lângă orașul sirian Tel Tamar, cei 25 de creștini au intrat sub protecția guvernului de la Damasc, urmând a fi repatriați în Irak. În scurtele declarații, au mărturisit că „Am pășit în iad. Niciunul dintre noi nu credea că mai scăpăm de acolo. Nu se poate rosti ce am trăit acolo, însă acum simțim că am înviat, așa cum a înviat Hristos!”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s