„Biserica mea este deschisă și pentru creștini și pentru musulmani”

Câți dintre noi nu ne împiedicăm în bărbile noastre scrupuloase, chiar și în materie de cele duhovnicești? De multe ori, de prea multe ori, punem Ortodoxia noastră deasupra dragostei creștine. Greșim, pentru că și ceilalți, indiferent de confesiune și credință, sunt tot chip al lui Dumnezeu. Cu atât mai mult, atunci când contextul social îi apropie de vremea necazului și a suferinței…. Slavă Domnului, că avem și oameni luminați, care văd în fiecare lacrimă, indiferent de obraz, o mână întinsă spre mila lui Dumnezeu.

Cotidianul Christian Post Reporter a postat în ediţia sa electronică gestul plin de curaj al unui preot romano-catolic din Republica Central Africană, o ţară aflată în plin război civil. Un război de afirmare a unei secte islamice deosebit de violente, numită Balaka – formaţiune politico-confesională, care doreşte supremaţia în ţara africană.

În acest context, preotul Xavier Fagba din oraşul Boali, la nord-vest de capitala Bangui, a pus la dispoziţie biserica în care slujeşte, spre a fi adăpost refugiaţilor, indiferent de confesiune sau apartenenţă politică. „Nu am de gând să las pe nimeni rănit în afara bisericii mele. Nu contează dacă sunt creştini sau musulmani, casa Domnului este deschisă tuturor, aici vor găsi protecţie”, a declarat preotul. Acesta este un gest plin de curaj, într-o ţară în care atacurile armate sunt la ordinea zilei, iar clădirile minate de către islamişti sunt o certitudine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s