101 bucurii în Nigeria – 101 eleve creștine s-au întors acasă

Vă aduceți aminte de pilda oiței celei rătăcite? Câtă bucurie a avut păstorul când a găsit-o întreagă și teafără? Hristos ne spune textual că „adevărat vă spun că se bucură de ea mai mult decât de cele nouăzeci şi nouă”. Înmulțiți cu 1000 și veți afla bucuria ce o trăiesc 101 de familii creștine din Nigeria mult încercată. Motivul? Ce au mai scump în bătătură, li s-a întors acasă. Conform BCC, 101 eleve creștine ce au fost răpite la începutul anului 2018, au fost eliberate de către o fracțiune mai puțin conservatoare a grupării islamiste Boko Haram.

Aflați într-o ţară central africană, la mii de kilometri de patria islamului jihadist, în Nigeria, creştinii se confruntă cu atacuri sistematice din partea unei formaţiuni militare jihadiste. În anul 2013, grupul terorist a distrus mai multe biserici, a răpit 200 de eleve creştine pe care le-a convertit cu forţa la islam şi a ucis mai mulţi creştini.

Până astăzi, atacurile nu s-au oprit, raportul publicat de Open Doors, o organizație de caritate care monitorizează violența motivată religios, arată că au existat 4.028 de asasinate și 198 de atacuri de biserici.

În luna februarie a anului 2018, 110 fetițe creștine, eleve ale unei școli confesionale din nord-estul Nigeriei, au fost ținta grupării Boko Haram.

Așa cum notează cotidianul britanic, militanții jihadiști au eliberat elevele creștine la primele ore ale dimineții zilei de 19 martie 2018.

Informațiile sunt destul de sărace. Se pare că eliberarea elevelor a avut loc în preajma orașului Dapchi, fiind preluate de către forțele guvernamentale și transferate în capitala Abuja, unde se vor întâlni cu președintele Muhammadu Buhari. Rapoartele date publicității sugerează că cel puțin cinci fete au murit în timpul răpirii și că o fată creștină încă rămâne captivă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s