2019. Promisiuni în fața oglinzii

Este blond! Sigur este doar blond! Nu are cum să fie alb! Eu încă nu am fire albe în păr. Ghiocei la tâmple? Nu are cum, este prea devreme pentru a încărunți… Este un fir de păr mai blond decât celelalte! Atât.

Oglindă, oglinjoară…

M-am surprins astăzi vorbind singur în baie, la început de 2019. Dialog la oglindă. De ce la oglindă? Pentru că este cunoscut şi apreciat rolul oglinzilor, de a oferi senzaţia de spaţialitate. De a te simți în largul tău în prezența lor. Poate de asta și divele își fac selfie prin toaletele restaurantelor scumpe – prezența oglinzilor de calitate și intimitatea extravagantă.

Oglinda înfrumuseţează realitatea, mărește vizual spaţiul, adâncește suprafeţele şi oferă luminozitate vieții. În oglindă se fac cele mai profunde promisiuni, mai ales cele de la început de an. Deci, să vedem cum stăm…

  • Am să fiu mai harnic, mai direct, mai modest (nu m-aș supăra să ajung de la sute la mii de vizualizări la textele publicate – deja am început să fiu modest, așa-i?)

  • Voi încerca să mă rup un pic de rutina zilnică și am să citesc mai mult.

  • Mă voi bucura de orice clipă măruntă, dăruită de către Dumnezeu.

  • Voi avea mai multă răbdare cu cei din jurul meu și cu mine. (Oare de ce fierbe așa de greu apa pentru ceai? Am pus-o deja de un minut…)

  • O să am răbdare să-i ascult până la capăt pe cei din jurul meu care au o poveste de spus. (Bine, să nu fie exagerat de lungi. Să rezume și ei un pic… )

  • Anul acesta voi încerca să fiu mai îngăduitor. Voi căuta să înțeleg că lumea n-are cum să se învârtă doar în jurul nevoilor mele personale.

 

  • O să fiu un pic mai prezent în lumea reală și mai puțin în on line. Mă voi uita mai mult în ochii oamenilor. (Câte distribuiri am avut astăzi, oare?)

  • Da, și o să mănânc mai puțin!

Dar nu de astăzi, de pe 1 ianuarie. De mâine, pe toate le voi îndeplini. La promisiunile făcute în oglindă, mă refeream…

Și totuși, ce mă fac dacă este un fir alb în părul de la tâmplă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s